Pastis: 'Marokko is strategische partner van Spanje, ook op energiegebied'

marokko
6
5 apr '17
Marokko is een strategische partner van Spanje, ook op het gebied van energie, aldus Alfonso Pastis, de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking.

"Marokko is voor ons een strategische bondgenoot, onder meer op het gebied van energie", zei Dastis tijdens een economisch forum georganiseerd door de Spaanse krant Cinco Días. Het hoofd van de Spaanse diplomatie reageerde op een vraag over het belang van Spanje m.b.t. energie-interconnecties met het Koninkrijk Marokko.

In dezelfde context zei José Folgado, 'voorzitter van Red Eléctrica de España', een belangrijk Iberisch bedrijf in de elektriciteitsmarkt, dat hij voor de lancering is van haalbaarheidsstudies voor de installatie van een derde elektrische verbinding tussen Spanje en Marokko.  "We gaan in Europa richting een nieuw (energetisch) model, waardoor het wenselijk is om een derde onderzeese kabel aan te leggen tussen Marokko en Spanje, in aanvulling op de twee reeds bestaande kabels", zei Folgoda eerder deze week tijdens een persconferentie.

© Redactie 2017
marokko
spanje
partner
energie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?