Politie in Tanger pakt shisha cafés hard aan

marokko
0
5 apr '17
De politie in de stad Tanger heeft meerdere invallen bij shisha cafés uitgevoerd, waarbij tientallen shisha klanten en de managers van de cafés zijn gearresteerd.

De invallen bij shisha cafés, die naar verluidt eind maart zijn begonnen, zouden worden uitgevoerd om de verspreiding van verboden tabak producties te bestrijden. Tot op heden heeft de politie naar verluidt meer dan 60 waterpijpen in beslag genomen, meldt Moroccoworldnews.

Dit is niet de eerste keer dat de Marokkaanse politie invallen doet bij shisha cafés. In februari voerde de autoriteiten in Casablanca invallen uit op shisha cafés, waarbij tientallen mensen werden gearresteerd en waterpijpen en tabak werden geconfisqueerd. 

In 2014 startte de minister van Binnenlandse Zaken een campagne tegen het roken van shisha op openbare plaatsen. Het ministerie merkte op dat 12.000 shisha's evenals zes ton tabak in beslag werden genomen in 2012.

Ook is gemeld dat in 2013 het aantal in beslag genomen waterpijpen daalde tot 5000 en slechts twee ton tabak in beslag werd genomen.

© Redactie 2017
marokko
tanger
shisha
cafés
invallen