Update: Koning Mohammed VI benoemt de leden van de nieuwe regering

marokko
15
5 apr '17
Koning Mohammed VI ontving zojuist op het Koninklijk Paleis in Rabat de leden van de nieuwe regering onder leiding van Saad-Eddine El Othmani.

Hier is de volledige lijst van ministers (update):
- Saad-Eddine: Hoofd van de regering - Mustapha Ramid: Minister voor de Rechten van de Mens - Abdelouafi Laftit: Minister van Binnenlandse Zaken - Nasser Bourita: Minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking - Mohamed Aujjar: Minister van Justitie - Ahmed Toufiq: Minister van Islamitische Zaken - Mohamed Hajoui: secretaris-generaal van de regering - Mohamed Boussaid: Minister van Economie en Financiën - Aziz Akhannouch: Minister van Landbouw, Zeevisserij, plattelandsontwikkeling, water en bossen - Mohamed Nabil Benabdallah: Minister van Stedenbouw, huisvesting en stedelijk beleid.
- Mohamed Hassad: Minister van Onderwijs, beroepsopleiding, hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.
- Moulay Hafid Elalamy: Minister van Industrie, investeringen, handel en de digitale economie.
- Abdelkader Amara: Minister van Transport en logistiek
- El Houcine Louardi: Minister van Volksgezondheid.
- Aziz Rebbah: Minister van Energie, Mijnen en duurzame ontwikkeling.
- Mohamed Sajid: Minister van Toerisme, luchtvervoer, ambachten en de sociale economie.
- Rachid Talbi Alami: Minister van Jeugd en Sport.
- Mohamed Laaraj: Minister van Cultuur en Communicatie.
- Bassima El Hakkaoui: Minister van Familiezaken, solidariteit, gelijkheid en sociale ontwikkeling.
- Mohamed Yatim: minister van Werkgelegenheid en professionele integratie.
- Abdellatif Loudiyi: Minister Afgevaardigde aan het hoofd van de regering die verantwoordelijk is voor het beheer van de nationale defensie.
- Lahcen Daoudi: Minister Afgevaardigde aan het hoofd van de regering dat de leiding heeft over Algemene Zaken en Bestuur.
- Mustapha El Khalfi: Minister Afgevaardigde aan het hoofd van de regering die verantwoordelijk is voor de betrekkingen met het Parlement en het maatschappelijk middenveld, woordvoerder van de regering.
- Mohamed Ben Abdelkader: Minister Afgevaardigde aan het hoofd van de regering voor de hervorming van de administratie en de overheid.
- Abdelkrim Benatiq: Minister Afgevaardigde bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, belast met Marokkanen die in het buitenland wonen en migratiezaken.
- Noureddine Boutayeb: Minister Afgevaardigde aan bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.
- Mohamed Najib Boulif: staatssecretaris bij het ministerie van Transport, logistiek en water, die verantwoordelijk is voor het vervoer.
- Mbarka Bouaida: staatssecretaris bij het ministerie van Landbouw, Zeevisserij, plattelandsontwikkeling, Waters en Bossen, die verantwoordelijk is voor Zeevisserij.
- Charafat Yadri Afilal: staatssecretaris bij het ministerie van Transport, logistiek en water, die verantwoordelijk is voor water.
- Jamila El Moussalli: staatssecretaris bij het ministerie van Toerisme, luchtvaartmaatschappij, ambachtelijke sector, sociale economie, die verantwoordelijk is voor ambacht en sociale economie.
- Mounia Boucetta: staatssecretaris bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking.
- Hamou Ouheli: staatssecretaris bij het ministerie van Landbouw, Zeevisserij, plattelandsontwikkeling, water en bossen, verantwoordelijk voor plattelandsontwikkeling, water en bossen.
- Fatna Lkhiyel: staatssecretaris bij het ministerie van de nationale ruimtelijke ordening, stedenbouw, huisvesting en stedelijk beleid, belast met huisvesting.
- Khalid Samadi: staatssecretaris bij het ministerie van Onderwijs, beroepsopleiding, het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, belast met het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.
- Larbi Bencheikh: staatssecretaris bij het ministerie van Onderwijs, beroepsopleiding, het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, belast met de beroepsopleiding.
- Rkia Derham: staatssecretaris bij het ministerie van Industrie, investeringen, handel en de digitale economie, die verantwoordelijk is voor de buitenlandse handel.
- Lamia Boutaleb: staatssecretaris bij het ministerie van Toerisme, luchtvervoer, ambachten en de sociale economie, verantwoordelijk voor toerisme.
- Othmane El Ferdaous: staatssecretaris bij het ministerie van Industrie, investeringen, handel en de digitale economie, die verantwoordelijk is voor de investeringen.
- Nezha El Ouafi: staatssecretaris bij het ministerie van energie, mijnbouw en duurzame ontwikkeling, belast met duurzame ontwikkeling.

© Redactie 2017
marokko
regering
mohammed vi
el othmani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?