Amerika levert aan Marokko raketten voor gevechtsvliegtuigen

marokko
176
6 apr '17
De Amerikaanse wapenleverancier Raytheon heeft een flinke order voor de Marokkaanse defensie.

Voor een totaalbedrag van bijna 200 miljoen dollar gaat de Amerikaanse wapenleverancier Raytheon de komende jaren het defensieapparaat van verschillende landen bevoorraden. Hieronder valt ook Marokko, het Amerikaanse medium United Press International meldt dat er 317 AIM-9X Block II Sidewinder en 199 Block II raketten zullen worden gefabriceerd in opdracht van de VS. Dit aantal zal dan door de VS worden verdeeld onder haar eigen defensieapparaat en die van bondgenoten. 

Deze raketten worden doorgaans gebruikt voor F15 en F16 gevechtsvliegtuigen. Verwacht wordt dat Raytheon in maart 2020 kan gaan aanleveren. Behalve Marokko gaan de raketten ook naar onder andere Turkije, Saudi-Arabië, Zuid-Korea, Nederland, België en Israël. Het is overigens niet de eerste keer dat Marokko wapens ontvangt van de VS, in 2015 ontving het land voor een bedrag van 108 miljoen dollar 1200 anti-tank raketten. 

Ook Spanje levert veel wapens aan Marokko, het Spaanse medium El Pais meldde eind 2016 dat het land in de top acht stond van hun importeurs. 

© Redactie 2017
marokko
wapens
amerika
raketten
leverancier
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?