Nationale staking op 13 april van Marokkaanse vakbonden

marokko
0
6 apr '17
De sociale spanning ​​tussen de Marokkaanse vakbonden en het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken blijft bestaan.

Na de reeks van sit-in en stakingen van ambtenaren, georganiseerd door de Marokkaanse Unie van de Arbeid (UMT), is een tweede nationale staking gepland voor 13 april. Dit wordt de tweede in zijn soort in minder dan één jaar tijd, meldt de Arabische krant Al Akhbar. 

Sociale spanningen op het niveau van de lokale overheden neemt gestaag toe, zeggen verschillende vakbondsmensen.

De nationale staking zal naar verwachting plaatsvinden op 13 april, volgens de verklaring van de Nationale Federatie van Plaatselijke Besturen, doorgegeven via de krant Al Akhbar.

"Deze staking komt na een reeks van protesten die niet hebben geresulteerd in concrete oplossingen", zei een bron van de federatie tegen de krant. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken wordt verweten de deur gesloten te houden voor dialoog.

Het Arabischtalige dagblad Al-Ahdath Al-Maghribia schreef ook over de bevriezing van de onderhandelingen en het gebrek aan interesse in het memorandum van overeenstemming dat alle eisen van de lokale overheden omvat.

© Redactie 2017
marokko
staking
vakbonden
ministerie van binnenlandse zaken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?