Groep vrouwelijke Marokkaanse avonturiers hijst vlag op Kilimanjaro berg in Tanzania

marokko
5
6 apr '17
De missie 'Marokko op het hoogste punt van Afrika' werd onlangs volbracht door de Marokkaanse vlag te hijsen op de ruim 5000 meter hoge Kilimanjaro berg.

Zij aan zij met de avonturier Nacer Ibn Abdeljalil wisten vijf Marokkaanse vrouwen hun expeditie te beëindigen op het hoogste punt van het Afrika, de Kilimanjaro berg in Tanzania. Van 30 maart tot en met afgelopen maandag 3 april volbracht de groep de uitputtingsslag. Ze trotseerden temperaturen van maar liefst -13 tot -20 graden Celsius om hun missie te volbrengen. Vanaf 3000 meter hoogte werden ze overigens ook geconfronteerd met flink minder zuurstof. Het hoogste punt werd bereikt door dagelijks wandelingen van zo'n 7 à 8 uur te maken.

Waar ze eerder met z'n zessen begonnen moest één van deelneemsters, Malika El Alami, haar bergtocht vroegtijdig beëindigen. Op zo'n 4000 meter hoogte hield ze het voor gezien door de barre weersomstandigheden. De rest van de groep ging zonder haar door en kon met verschillende eindtijden het hoogste punt, de Uburu Peek, uiteindelijk zonder al teveel kleerscheuren bereiken. 

De vrouwen bekleden in het dagelijkse leven uiteenlopende functies in Marokko. Zo is deelneemster Asmaa Chraibi (44 jaar oud) architecte, de 45-jarige Ilham Boujlid consultant en de 36-jarige Zineb Alaoui Kacimi tenslotte directrice van een scholengemeenschap. Op het hoogste punt aangekomen ontdeden ze zich niet van de gelegenheid om de Marokkaanse vlag te hijsen, het leverde een mooi plaatje op. 

© Redactie 2017
marokko
expeditie
tanzania
vrouwengroep
kilimanjaro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?