Primeur: Christelijke minderheid ontvangen door organisatie voor de rechten v/d mens Marokko

marokko
0
6 apr '17
Een groep waarvan we in Marokko weinig weten werd onlangs uitgenodigd door de organisatie voor de rechten v/d mens.

In nagenoeg heel Marokko is de Islam de overheersende religie, op wat Christelijke en Joodse minderheden na. Onlangs kregen de Marokkaanse Christenen de gelegenheid om tal van zaken aan de kaak te stellen, dit op uitnodiging van de Marokkaanse organisatie voor de rechten v/d mens (CNDH). Het Marokkaanse medium Assabah meldt dat er tal van onderwerpen aan bod kwamen waar de geloofsgroep wat meer mogelijkheden voor zichzelf wil zien. 

Er werd onder meer aangespoord op praktische zaken als het contractuele huwelijk, de mogelijkheden om begraven te worden op Christelijke begraafplaatsen en het minder te worden belemmerd in het kiezen van een naam voor hun kinderen. Ook werd het onderwijs voor kinderen genoemd, hier zou teveel de nadruk liggen op de Islam als religie waardoor de eigen geloofsbeleving niet echt tot zijn recht komt. Overigens werd wel benadrukt dat de groep op geen enkele wijze negatief wordt benaderd of behandeld in de Marokkaanse samenleving. Een punt waar Marokko wereldwijd om bekendstaat. 

Het laatste misschien wel meest actuele punt was dat van veiligheid. Gezien de dreigingen die wereldwijd waarneembaar zijn vreest de groep dan ook voor situaties die elders in de wereld al hebben plaatsgevonden. 

© Redactie 2017
marokko
christenen
religie
diversiteit
vrijheid
rechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?