Marokkaanse voetbalbond kan claim LOSC Lille verwachten over geblesseerde Mendyl

marokko
5
6 apr '17
LOSC Lille is not amused over hun teruggekeerde geblesseerde contractspeler.

Hamza Mendyl komt voor de rest van dit kalenderjaar niet meer in actie, bij de back is een scheuring van de kniebanden geconstateerd. Vanavond werd bekend dat zijn club, LOSC Lille, juridische stappen zal gaan ondernemen tegen de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Nog voor het trainingskamp van de nationale ploeg van afgelopen week stelde de medische staf van de club dat de international niet voldoende fit was om minuten te maken tijdens het oefenduel tegen Burkina Faso. 

De club laat nu in een persbericht via haar officiële kanalen weten dat de blessure, die hem nu maandenlang aan de kant houdt, veroorzaakt is door zijn speelminuten bij Marokko. Aangekondigd is dan ook dat de nummer 13 van de Ligue 1 juridische stappen gaat ondernemen tegen de FRMF. Mendyl is inmiddels al succesvol onder het mes gegaan, aldus Allez Le LOSC. 

Stormachtige ontwikkeling
Mendyl maakte afgelopen jaar een stormachtige ontwikkeling door, zowel op internationaal vlak als competitief. De nog maar 19-jarige vleugelverdediger kwam in januari over van de Académie Mohamed VI de Football en heeft zich ondertussen opgewerkt tot onbetwiste basisspeler van Hervé Renard. Namens het eerste elftal heeft hij tot nu toe twee keer mogen optreden, zijn competitiedebuut maakte hij tegen SM Caen (invalbeurt).

© Redactie 2017
marokko
hamza mendyl
losc lille
frmf
blessure
claim
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?