Marokko en Frankrijk slaan handen ineen om in 2018 imams op te leiden

marokko
5
7 apr '17
Na een eerder gesloten akkoord tussen beide landen kan er met ingang van 2018 worden begonnen met het opleiden.

De Unie van moskeeën in Frankrijk (UMF) maakte onlangs via de officiële kanalen bekend dat er vanaf 2018 in samenwerking met Marokko imams opgeleid gaan worden. Deze samenwerking vloeit voort uit een eerder gesloten verdrag tussen de bevriende landen. Het UMF laat bij monde van voorzitter Mohammed Moussaoui erg verheugd te zijn met dit vooruitzicht. Het alom bekende Mohammed VI instituut wat de opleidingen verzorgd heeft al duizenden aspirant-imams van verschillende nationaliteiten opgeleid, het UMF is dan ook vereerd samen te kunnen werken met zo'n toonaangevende instelling. 

Er zal ook speciaal aandacht worden besteed aan het actuele onderwerp radicalisering en terrorisme. Dit om een tegengeluid te vormen tegen zij die het geloof kapen om er dood en verderf mee te zaaien, zoals al een aantal keer is gebeurd in het land. 

Op dezelfde dag dat deze aankondiging werd gedaan vonden ook de verkiezingen plaats voor het bestuur van het UMF. Unaniem werd er gekozen voor de huidige voorzitter Mohammed Moussaoui, hij zal dan ook voor nog een periode van 3 jaar aan het roer staan bij de Unie van moskeeën in Frankrijk. 

© Redactie 2017
marokko
islam
imams
opleiding
unie van moskeeën
radicalisering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?