Marokko derde aantrekkelijke bestemming in Afrika

marokko
0
7 apr '17
Marokko staat in de top 10 van meest concurrerende Afrikaanse toeristische bestemmingen, volgens een gisteren uitgegeven rapport van het 'World Economic Forum' (WEF).

Het Koninkrijk staat op de derde plaats in Afrika, achter Zuid-Afrika en Mauritius, en op de 65ste plaats wereldwijd volgens het rapport. In totaal werden er 136 landen onderzocht.

Op het gebied van toerisme concurrentievermogen staat Marokko bovenaan bij de Noord-Afrikaanse landen, voor Egypte (74), Tunesië (87) en Algerije (118). 

Op een schaal van 1 tot 7 is Marokko's index 3,81, meldt het rapport, wat Marokko plaatst op de 20ste plek van veiligste reisbestemming in de wereld voor toeristen.

Met betrekking tot de indicator die de aantrekkelijkheid van het ondernemerschap in Afrika meet, staat Marokko op de 49e plaatst onder de 136 onderzochte landen. 

Op internationaal niveau nam Spanje de eerste plaats in, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Japan werd vierde voor het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. 

Volgens het WEF is het mondiale toerisme goed voor één op de tien banen, en de groei is hoger dan die van andere sectoren. Het rapport benadrukt ook het belang van connectiviteit als een bepalende factor in het succes van het toerisme.

© Redactie 2017
marokko
economisch
forum
bestemming
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?