Ikea tevreden met de Marokkaanse markt

marokko
36
7 apr '17
Een jaar na de installatie in Marokko, stelt Ikea een positieve beoordeling van haar aanwezigheid op de nationale markt.

De eerste winkel van de Zweedse meubelgigant opende de deuren in maart 2016, na een blokkade die zes maanden had geduurd.

Vandaag de dag is het merk "zeer tevreden" met de Marokkaanse markt. "We zijn zeer tevreden, het is een bevredigend jaar voor ons, de balans is positief," vertelde Marcos Agudo, Managing Director van Ikea Marokko aan HuffPost Maroc. 

Sinds de opening trok de winkel bijna twee miljoen bezoekers aan. "Onze klanten beginnen het concept te begrijpen en zijn steeds meer geïnteresseerd in onze meubels", zei Agudo.

Gevraagd naar de gemaakte omzet en de winst van de winkel sinds de opening, weigerde Marcos Agudo daar meer over te zeggen. Hij rechtvaardigde dit door de status van "besloten vennootschap" van het merk in Marokko.

Wat betreft het prijsbeleid van Ikea in het Koninkrijk, die sterk wordt bekritiseerd, wil Agudo geruststellend zijn.

"Tegenwoordig is een deel van ons assortiment goedkoper dan in Spanje, we hebben de prijzen herzien van meer dan 1000 producten en in de laatste catalogus zijn deze producten goedkoper dan het voorgaande jaar" zei hij, eraan toevoegend dat lagere prijzen van Ikea in Marokko "beetje bij beetje" zal worden toegepast.

De eerste IKEA winkel in Marokko, die oorspronkelijk was gepland om te openen in september 2015 werd ingehuldigd op 16 maart. De reden voor deze vertraging? "Het ontbreken van een certificaat van overeenstemming", volgens de Marokkaanse autoriteiten, die de opening had geblokkeerd. 

De winkel met een oppervlakte van 26.000 m2 is gelegen in Zenata, in de buurt van Casablanca, en vertegenwoordigt een investering van 450 miljoen dirham. De franchise is eigendom van SYH Marokko, een dochteronderneming van de Koeweitse groep Al Homaizi.

© Redactie 2017
marokko
ikea
markt
tevreden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?