Marokkaanse voetbalbond verontwaardigd over aantijgingen LOSC Lille

marokko
1
7 apr '17
Volgens de FRMF zou Lille niet eens een medisch rapport hebben gestuurd over Mendyl.

Gisteren maakte de Ligue 1-formatie LOSC Lille bekend juridische stappen te overwegen tegen de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Dit vanwege hun contractspeler Hamza Mendyl die ondanks dat hij niet fit genoeg was om te spelen, toch minuten kreeg tegen Burkina Faso (red. 2-0 winst). Na de interlandperiode keerde Mendyl met een gescheurde knieband terug waardoor hij noodgedwongen onder het mes moest. Door dit kwetsuur is de verwachting dat de back voor de rest van dit kalenderjaar is uitgeschakeld.

Geen sprake van een medisch rapport van LOSC Lille
In het persbericht verweet Lille de Marokkaanse bond geen gehoor te hebben gegeven aan de mindere fysieke gesteldheid van de 19-jarige vleugelverdediger. Er zou van tevoren al zijn gecommuniceerd dat hij niet fit genoeg was om minuten te maken tegen Burkina Faso. Vanmiddag reageerde de FRMF op deze aantijgingen, via de officiële kanalen liet de bond weten dat Lille op geen enkele wijze de medische staf van Marokko heeft ingelicht over Mendyl. Van een medisch rapport of officieel document van de kant van Lille zou nooit sprake zijn geweest, aldus de FRMF. 

Het persbericht wordt besloten met de opmerking dat de Marokkaanse bond ten alle tijden het medisch rapport van een club respecteert. Tijdens de voorbereiding op de Afrika Cup werden onder andere Sofiane Boufal, Nordin Amrabat, Ousamma Tannane, Ismael El Haddad en Younes Belhanda na te zijn onderzocht door de medische staf van Marokko teruggestuurd naar hun clubs. Het is nu wachten op een antwoord van Lille inzake deze kwestie. 

© Redactie 2017
marokko
hamza mendyl
frmf
losc lille
blessure
claim
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi