Luchtvaartveiligheid: Marokko en Europa bundelen de krachten

marokko
1
8 apr '17
De twee partijen bundelen hun krachten om vluchten tussen Europa en Casablanca veiliger en efficiënter te maken.

Marokko en Europa bundelen hun krachten om vluchten nog veiliger en effectiever te maken, meldt Euronews.com. De website van Euronews wijst erop dat de internationale luchthaven van Casablanca vorig jaar 8 miljoen passagiers verwelkomde, waarvan de meeste afkomstig waren uit Europa of naar Europa gingen. Dit rechtvaardigt de bereidheid van beide partijen om samen te werken om de meer dan 150 tot 200 vluchten van Europa naar Casablanca veiliger te maken.

"Vandaag de dag hebben we de rol van brug tussen Europa en ons continent via de nationale lucht, maar we hebben ook dezelfde standaarden en zitten daardoor op hetzelfde niveau van veiligheid en doorstroming tussen Europa en de rest van de wereld", verklaarde Zouhair Mohammed El Aoufir, de directeur-generaal van de Marokkaanse Rijksdienst voor Luchthavens (ONDA). Euronews voegt daaraan toe dat de deskundigen van Eurocontrol vaak naar Casablanca komen om te coördineren met hun Marokkaanse collega's, evenals het delen van gegevens. Het doel is om de dienstverlening aan de luchtvaartmaatschappijen en de passagiers te verbeteren.

Internationale samenwerking is van cruciaal belang, vat Euronews samen. "Door de ontwikkeling van dit concept en een betere benutting van een verstopt luchtruim, bereid je je voor op de toekomst", concludeert Henrik Hololei, directeur-generaal Mobiliteit en Vervoer van de Europese Commissie.

© Redactie 2017
marokko
luchtvaart
veiligheid
europa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?