Water: 207 miljoen dollar voor irrigatie in Marokko

marokko
7
8 apr '17
Het 'Green Climate Fund' heeft de co-financiering van een project om een ​​irrigatiesysteem te moderniseren in Marokko goedgekeurd.

Het tempo van infrastructuurprojecten om klimaatbestendigheid te versterken in Marokko is aan het stijgen, meldt Aujourd'hui le Maroc . Het 'Green Climate Fund' (Groene Klimaat Fonds) heeft de co-financiering van een project om een ​​irrigatiesysteem te moderniseren in Marokko goedgekeurd. Onder leiding van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling, in samenwerking met de Marokkaanse overheid, is dit project een onderdeel van de inspanningen om de Sebou Saiss bekken in Noord-Marokko te waarborgen. 

Als gevolg hiervan zal een financiering van 207 miljoen dollar worden geïnjecteerd door de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling en haar partners, met inbegrip van 32 miljoen euro van het Green Climate Fund. De bijdrage van Marokko bedraagt ​​54 miljoen euro. Volgens de Europese Bank zal deze investering de participatie van de lokale gemeenschap versterken in het waterbeleid. 

Dit project zal druppelirrigatie promoten en zal bijdragen aan de capaciteitsversterking voor het aanpassen aan klimaatverandering in de Sebou Saiss bekken.

Klimaatverandering heeft effect op de watervoorraden in Marokko. De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling geeft aan dat meer dan 80% van het water onttrokken uit Marokko wordt gebruikt voor irrigatie. Van de totale landbouwgrond wordt slechts 15% geïrrigeerd.

© Redactie 2017
marokko
water
irrigatie
klimaatverandering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?