Internationale kunstenaars beschilderen de muren van Rabat

marokko
0
10 apr '17
Voor de derde editie van het streetart festival Jidar, gepland van 21 t/m 30 april in Rabat, eert de vereniging 'EAC-L'boulvart' straatartiesten uit de hele wereld.

Gedurende tien dagen zullen tien muren van de stad worden beschilderd door twintig kunstenaars uit Marokko, Spanje, Duitsland, Italië, Colombia, Roemenië, Oekraïne, Egypte en Mexico.

Het festival viert dit jaar multiculturalisme en de kunstenaars zullen de muren van de hoofdstad omtoveren met gigantische fresco's geïnspireerd door Marokkaanse, Spaanse, Oekraïense, Zuid-Amerikaanse en Byzantijnse culturen.

Het nieuwe skatepark aan de cornish van Rabat zal ook collectief worden verrijkt door een half dozijn semi-professionele Marokkaanse kunsternaars, onder leiding van de Spaanse kunstenaar Antonyo Marest.

Het publiek zal ook in staat zijn om het ontstaan, de voortgang en het resultaat van Graffiti Connexion te bewonderen, waar een week lang aan gewerkt wordt door twee Marokkaanse kunstenaars en een Egyptische kunstenaar, meldt medias24.

Het programma omvat ook vergaderingen en masterclasses, toegankelijk voor belangstellenden, bij de Nationale School van Architectuur in Rabat.

© Redactie 2017
marokko
rabat
muren
kunstenaars
multiculturalisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?