Nieuwe minister van Binnenlandse Zaken bezoekt Al Hoceima op korte termijn

marokko
6
10 apr '17
De nieuw benoemde minister heeft al veel hete hangijzers om aan te pakken, één daarvan is de voortdurende spanning in de noordelijke stad Al Hoceima en het omliggende gebied.

Sinds de dood van de lokale visverkoper Mohsine Fikri, die in oktober 2016 geplet werd in een vuilniswagen, wordt de stad en het omliggende gebied gekenmerkt door voortdurende protesten tegen de lokale autoriteiten.

De protesten pleitten voor een “rechtvaardige herverdeling van de rijkdom”, meldt Moroccoworldnews.

Abdelouafi Laftit, de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, zelf afkomstig uit de Rif-regio, zal op korte termijn een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van de demonstranten om hun eisen te bespreken.

Op zondag marcheerden duizenden mensen in protest, waarbij zij witte doodskisten droegen als een symbool van Fikri's dood. Ook droegen zij foto's van de regionale en nationale held en het figuur van gewapend verzet van de bezetting in Noord-Afrika, Mohamed Ben Abdelkrim El Khattabi.

Laftit's taak om de situatie te kalmeren zal niet makkelijk zijn, aangezien hij zelf eerder al onderworpen is geweest aan kritiek van een aantal vertegenwoordigers van de lokale bevolking.

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
demonstraties
minister binnenlandse zaken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?