Autoriteiten Casablanca: 'Renovatie Stade Mohamed V kostte tot nu toe geen 220 miljoen dirham'

marokko
4
11 apr '17
In Casablanca is er veel te doen om het kostenplaatje van het gerenoveerde Mohamed V complex. De autoriteiten reageren nu op de foute berichtgeving.

In zowel de Marokkaanse publieke opinie als in de media werd er voor de renovatie van het Stade Mohamed V een totaalbedrag van 220 miljoen dirham voorgehouden. Dit terwijl de werkzaamheden in het stadion nog niet helemaal zijn afgerond. In video's van supporters is duidelijk te zien dat de genoemde aannemerssom niet te rijmen is met de verrichtte werkzaamheden tot nu toe. Zowel aan de binnen- als buitenkant vertoont de thuishaven van Raja en Wydad Casablanca nog teveel gebreken. 

In een persbericht laten de lokale autoriteiten van Casablanca-Settat weten dat de informatie die tot nu toe verstrekt is door de media niet helemaal klopt. De renovatie zou in twee fasen zijn verdeeld, het bedrag wat voor de eerste fase is uitgetrokken bedraagt 100 miljoen. Deze fase is momenteel bijna afgerond, in het communiqué wordt dan ook stellig afstand genomen van de bewering dat de werkzaamheden tot nu toe 220 miljoen dirham zouden hebben gekost. 

De autoriteiten sporen dan ook supporters en geïnteresseerden aan om de websites van de aannemer Casa Aménagement te raadplegen voor de exacte informatie: https://www.marchespublics.gov.ma en http://www.casa-amenagement.ma/

© Redactie 2017
marokko
casablanca
stade mohamed v
renovatie
begroting
kosten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?