Chirurgen voeren succesvolle levertransplantatie uit in Fes

marokko
33
12 apr '17
Een medisch en chirurgisch team van het Hassan II ziekenhuis in Fes heeft maandag met succes een levensreddende operatie uitgevoerd om een ​​4-jarig kind een nieuwe lever te geven.

Het kind leed aan galgangatresie, een aandoening die wordt gekenmerkt door een galweg obstructie die leidt tot leverfalen, aldus de directeur van het Hassan II ziekenhuis. 

De moeder van deze jongen kon het niet verdragen om haar zoon in deze toestand te zien, waarbij hij in een levensgevaarlijke situatie verkeerde, en besloot de linkerkant van haar eigen lever aan haar zoon te doneren. De 27-jarige vrouw en moeder van 3 kinderen komt oorspronkelijk uit de Marokkaanse stad Berkane en is een begunstigde van RAMED, het gezondheidszorg dekkingssysteem voor economisch achtergestelden.  

De transplantatie werd uitgevoerd door teams van de afdeling viscerale kind chirurgie (viscerale chirurgie is de chirurgie die zich o.a. bezighoudt met de operatieve behandeling van de buikorganen), de afdeling van de volwassen viscerale chirurgie en de reanimatie eenheid van de moeder-en-kind afdeling in het Hassan II ziekenhuis, in samenwerking met een multidisciplinair team van het CHU ziekenhuis in Lyon.

Op dit moment verblijven moeder en zoon onder medisch toezicht op de moeder-en-kind afdeling van het ziekenhuis. Hun gezondheidstoestand is zich geleidelijk aan het verbeteren, meldt Moroccoworldnews.

Het is de tweede keer dat er in het Hassan II ziekenhuis in Fes een levertransplantatie werd uitgevoerd en het is voor de eerste keer uitgevoerd middels een levende donor.

© Redactie 2017
marokko
fes
levertransplantatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?