Tanger: lancering ambitieus project om de rode vruchten sector te ontwikkelen

marokko
1
13 apr '17
Voor de komende vier jaar heeft het Franse Nationale Instituut voor Landbouwkundig Onderzoek (INRA), via haar filiaal in Tanger, een ambitieus onderzoeksprogramma opgezet om de ontwikkeling van de kleine rode vruchten sector te ondersteunen.

De teelt van kleine rode vruchten wordt beschouwd als een groeiende sector in de landbouw en de internationale vraag naar deze rode vruchten kent een aanzienlijke stijging, meldt de krant Aujourd’hui Le Maroc.  

De krant legt uit dat het onderzoek zich richt op het creëren van productieve soorten die zijn aangepast aan de klimatologische omstandigheden van het gebied, de ontwikkeling van technieken voor de massa vermenigvuldiging van planten, de duurzame verbetering van het technisch beheer en het verbeteren van de conservatie van de productie.

Opgemerkt dient te worden dat er aanzienlijke wetenschappelijke en technische middelen worden gemobiliseerd. De krant onderstreept dat een team van onderzoekers is samengesteld om dit project binnen de gestelde termijnen uit te voeren. Hun missie? Onderzoek doen op het terrein van een experimenteel station in de buurt van Larache en het bieden van alle noodzakelijke voorwaarden. 

Ter herinnering, in het kader van het 'Green Morocco Plan'  heeft de ontwikkeling die deze sector heeft ervaren een onmiskenbare maatschappelijke impact, met maar liefst 18.000 gecreëerde vaste banen.

Opgemerkt dient te worden dat de kleine rode vruchten sector inkomsten genereert uit export van meer dan 2,3 miljard dirham, waardoor het één van de belangrijkste sectoren van de landbouwproductie is in de Loukkos en Gharb gebieden.

© Redactie 2017
marokko
tanger
rode vruchten
ontwikkelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?