Renovatie Stade Mohamed V: Wydad verkast door ontbrekende stadionverlichting naar Rabat

marokko
0
13 apr '17
Vanwege nog ontbrekende stadionverlichting moet Wydad haar Afrikaanse tegenstanders in Rabat ontvangen.

De werkzaamheden duren nu al ruim een jaar, het stadion werd voortijdig geopend, echter kan één van de gebruikers van het grootste stadion van de stad nu alweer verkassen. Door de nog ontbrekende stadionverlichting kan Wydad Casablanca voorlopig geen avondwedstrijden afwerken in het Stade Mohamed V. Het Marokkaanse medium Akhbar Al Yaoum meldt vandaag dat Wydad haar tegenstanders in de CAF Champions League tot nader orde in het Moulay Abdellah stadion te Rabat moet ontvangen. 

Vanwege de heilige vastenmaand Ramadan worden deze wedstrijden in de avonduren gespeeld. Onduidelijk is nog wanneer men weer volop gebruik kan maken van het Stade Mohamed V. Autoriteiten meldden niet zo heel lang geleden dat men nu bijna de tweede fase ingaat van de langdurende renovatiewerkzaamheden, deze zouden tot op het moment ruim 100 miljoen dirham hebben gekost. Anders dan de 220 miljoen dirham die veelvuldig in de Marokkaanse media werd genoemd, aldus de autoriteiten en aannemer van het project. 

Oefeninterland Marokko vs. Oranje
Deze langzame gang van zaken in het stadion zal ongetwijfeld de reden zijn geweest voor het verplaatsen van het oefenduel Marokko - Oranje van Casablanca naar Agadir. De Marokkaanse voetbalbond deed deze mededeling onlangs zonder duidelijke opgaaf van reden. In het persbericht stond enkel dat er dan in het stadion nog geen avondwedstrijden konden worden afgewerkt. 

© Redactie 2017
marokko
casablanca
stade mohamed v
wydad casablanca
renovatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?