Londens onderzoeksbureau: 'Marokko politiek stabielste en veiligste land van Afrika en Midden-Oosten'

marokko
10
13 apr '17
Een positief resultaat voor het Noord-Afrikaanse land, op zowel politiek als op veiligheidsvlak scoort Marokko het hoogst in Afrika en het Midden-Oosten.

Een Londens onderzoeksbureau bracht onlangs een wereldkaart uit waarop alle landen werden beoordeeld op basis van veiligheid en de politieke stabiliteit daar. Niet heel verrassend scoorde Marokko vrij hoog, het schaarst zich als het om veiligheid gaat zelfs naast landen als Canada en een aantal Europese naties.

Uit de RiskMap 2017 van het bureau Control Risk kon ook geconcludeerd worden dat Marokko's buurlanden, waaronder Algerije, aangemerkt worden als zeer risicovol. Voor ondernemers, zowel uit binnen- als buitenland, zou het daarom niet aantrekkelijk zijn om investeringen te doen. Voor Marokko geldt precies het tegenovergestelde, mede door de relatief schaarse overheidsbemoeienis maakt het een interessant land voor investeerders.

De veiligheidsbeoordeling wordt gedaan op basis van de mate waarin er sprake is van onder andere diefstal, fraude en kidnapping. De politieke situatie in een land daarentegen wordt vastgesteld op factoren als internationale positie, het justitiële apparaat en de mate van corruptie. 

© Redactie 2017
marokko
economie
politiek
veiligheid
onderzoek
afrika
midden-oosten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?