Marokko ontmantelt terroristische cel met 7 leden

marokko
4
13 apr '17
De Marokkaanse veiligheidsdienst BCIJ heeft een terroristische cel ontmanteld die gelinkt is aan Daesh.

De leden van de cel bevonden zich in Fez en Moulay Yacoub, een stad gelegen ten noordwesten van Fez, meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren in een verklaring.

Het ministerie zei dat onderzoeken aantoonde dat de cel, die uit zeven leden bestaat, is gekoppeld aan een andere, eerdere ontmantelde cel die Daesh ondersteunde bij de rekrutering van mensen om deel te namen aan de gewapende strijd. De door de BCIJ ontmantelde cel was in het bezit van wapens, militaire uitrusting en geld.

Volgens het voorlopige onderzoek hadden de leden van deze cel hun activiteiten versneld, met name door het aantrekken en verwijzen van een groep Marokkaanse vrijwilligers naar het Syrische-Iraakse gebied in coördinatie met Daesh. Als zij in het gebied waren aangekomen zouden de Marokkaanse Daesh sympathisanten een militaire opleiding ontvangen, voegde de verklaring toe. 

Dezelfde bron gaf te kennen dat de leider van deze cel onlangs drie extremistische Marokkanen had gefinancierd om zich bij Daesh te voegen om gevechtservaring op te doen.  Het ministerie zei dat een broer van een van de leden van de cel al betrokken was geweest bij een eerder ontmantelde cel. Hij werd veroordeeld voor het plannen van daden van sabotage in Marokko en Europa. Zij voegde daaraan toe dat de rest van de leden van de cel allen familieleden hebben die vechten in de gelederen van Daesh in Syrië en Irak. 

Tot slot meldde de verklaring dat de verdachten, zodra het lopende onderzoek onder leiding van de officier van justitie is afgerond, voor de rechter zullen verschijnen. Eraan toevoegend dat de ontmanteling van deze cel een onderdeel is van de grote inspanningen die worden verricht door de Marokkaanse veiligheidsdiensten om de toenemende terroristische dreigingen tegen te gaan.

© Redactie 2017
marokko
fez
moulay yacoub
daesh
cel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?