Per dag 100 baby's geboren met onbekende vader, volgens Marokkaans mensenrechtencentrum

marokko
47
13 apr '17
Dit schokkende cijfer werd gisteren gemeld door het Marokkaanse Centrum voor Mensenrechten (CMDH), ook andere verontrustende gegevens werden geopenbaard.

Deze cijfers werden gisteren door het CMDH  middels een verklaring vrijgegeven op de Internationale Dag voor straatkinderen. 

Volgens het centrum betekent het enorme aantal kinderen die geboren zijn met onbekende vaders, dat de helft van hen zou kunnen eindigen op de straat.

De verklaring wees erop dat verschillende factoren bijdragen aan het verhogen van het aantal straatkinderen, zoals armoede en het falen van het onderwijssysteem.

“Straatkinderen zijn de belangrijkste bron voor de stijging van criminaliteit in ons land”, waarschuwde de verklaring, eraan toevoegend dat deze kinderen gevoelig zijn om te worden aangeworven door terroristische groepen.

Het CDMH deed een oproep aan de overheid om op te komen voor gezinnen in nood. Een soortgelijke oproep werd ook aan NGO's gemaakt. 

"De civiele maatschappelijke organisaties moeten hun inspanningen verdubbelen voor projecten en praktische initiatieven om straatkinderen te redden", zei het CMDH in de oproep.

© Redactie 2017
marokko
mensenrechtencentrum
vaders
onbekend
straatkinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi