Tweedaagse staking kost de Marokkaanse snelwegbeheerder 20 miljoen dirham

marokko
0
14 apr '17
De tweedaagse staking, op 9 en 10 april, uitgevoerd door de medewerkers van de Marokkaanse Snelwegbeheerder (ADM), kostte de snelwegbeheerder een verlies van 20 miljoen dirham.

De tweedaagse staking leidde tot een verlies van 10 miljoen dirham per dag, meldt Moroccoworldnews. De nieuwsbron meldde dat weggebruikers gedurende twee dagen door heel Marokko via verschillende punten konden reizen zonder tol te betalen. De stakers dringen bij ADM aan op een open dialoog tussen alle belanghebbenden om werkbare oplossingen voor hun eisen te vinden.

Van haar kant bevestigd ADM dat het personeel het recht heeft om te staken en dat dit deel uitmaakt van de grondwettelijke rechten in Marokko. ADM voegde daar wel aan toe dat burgerlijke verantwoordelijkheid daarentegen in overweging moet worden genomen om openbare diensten te faciliteren, wat een prioriteit is. ADM merkt op dat een open dialoog tussen ADM en haar medewerkers nog steeds beschikbaar is.

ADM heeft ook de toekomstige participatie verzekerd bij alle partijen die belast zijn met het bestuderen van de sociale eisen van deze medewerkers, met het doel om zich bezig te houden met vraagstukken op ad hoc basis.

© Redactie 2017
marokko
staking
adm
snelwegbeheerder
verlies
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?