Europa League: Ajax met Ziyech gemakkelijk langs Schalke 04

marokko
3
14 apr '17
De Amsterdammers dirigeerden duidelijk het spel tegen de Duitse topclub.

Gisteravond stond de heenfase van de kwartfinale van de UEFA Europa League op het programma. Marokkaans-international Hakim Ziyech nam het in een uitverkocht Amsterdam ArenA op tegen de huidige nummer van 10 van de Bundesliga. Over de gehele ontmoeting gezien kan men wel concluderen dat het Ajax was wat het spel bepaalde, onder meer door de sublieme inbreng van Ziyech die maar met gepaste passes bleef strooien. 

De eindstand 2-0, beide treffers kwamen voor rekening van aanvoerder Davy Klaassen, kan met recht geflatteerd genoemd worden. Onder andere Bertrand Traoré en Amin Younes hadden uitgesproken kansen om de marge te verhogen, echter vergaten zij vlak voor het doel hun poging met succes af te ronden. Ziyech kon zoals gewoonlijk de wedstrijd uitspelen, Abdelhak Nouri daarentegen kreeg van trainer Peter Bosz geen kans om wat bij te dragen aan het offensief van de Ajacieden. 

De 20-jarige jeugdexponent moest Donny van de Beek (basisplaats) en Frenkie de Jong voor zich dulden, laatstgenoemde mocht drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd zijn intrede doen tegen de Duitsers. 

© Redactie 2017
marokko
ajax
europa league
schalke 04
hakim ziyech
kwartfinale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?