Arrestatie van 17 studenten in Fez na botsing met politie (video's)

marokko
0
14 apr '17
De politie arresteerde gisteren 17 studenten na een gewelddadige confrontatie tussen de politie en een linkse studentengroep die bekend staat als 'Het Interim Programma', aldus de autoriteiten van de regio Fez-Meknes.

De botsing, die zich voordeed in de buurt van de Dher El Mehraz faculteit in Fez, leidde tot verwondingen bij een aantal leden van de politiediensten nadat studenten stenen naar hen gooiden. De autoriteiten maakten geen melding over gewonden aan de kant van de studenten. Of en hoeveel gewonden aan die kant zijn gevallen is op dit moment niet duidelijk. De studenten gaan vermoedelijk niet naar het ziekenhuis uit angst om gearresteerd te worden.

De studenten hielden een sit-in buiten het Hof van Beroep in Fez, waar een proces aan de gang was van andere studenten van dezelfde school die verdachten zijn in een moordzaak, meldt Moroccoworldnews.

De 17 gearresteerden studenten zijn in hechtenis genomen, terwijl de politie de zoektocht naar andere verdachten voortzet, aldus de bron.

Youtube link


Youtube link

© Redactie 2017
marokko
fez
studenten
botsing
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?