'In Frankrijk hebben we grote bewondering voor het succes van Marokko in zijn Afrika beleid'

marokko
2
14 apr '17
'In Frankrijk hebben we grote bewondering voor het succes van Marokko in zijn Afrika beleid', zei de Franse Elisabeth Guigou gisteren in Rabat.

Dit beleid houdt de interesse van Frankrijk, als gevolg van de natuurlijke verbindingen tussen de Europese Unie en het Afrikaanse continent, zei Guigou aan de pers, na de gesprekken met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking Nasser Bourita. Guigou is in Marokko in haar rol als voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van het Franse Assemblée Nationale (het lagerhuis van het tweekamerparlement van Frankrijk).

"Er zijn geen strategische kwesties belangrijker voor Europa dan het meer focussen op Afrika, die een enorm potentieel heeft", zei ze.

Zij verwelkomde ook de relaties tussen Rabat en Parijs, eraan toevoegend dat haar gesprekken met minister Bourita, en in aanwezigheid van de Franse ambassadeur in Marokko, Jean François Girault, betrekking hadden op kwesties van gemeenschappelijk belang.

Elisabeth Guigou sprak ook haar lof uit voor Marokko's "beslissende" rol in het succes van de 22e COP bijeenkomst in Marrakech.

Guigou wordt op het werkbezoek aan Marokko vergezeld door een parlementaire delegatie onder leiding van de voorzitter van de Franse Assemblée Nationale, Claude Bartolone. Bartolone had gisteren overleg met het hoofd van de Marokkaanse regering Saad Eddine El Othmani. Bartolone prees daarbij de uitstekende betrekkingen van vriendschap en samenwerking tussen de twee landen.

© Redactie 2017
marokko
frankrijk
bewondering
succes
afrikaans
beleid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?