Twee agenten schieten kapmes-zwaaiende man neer in Inezgane

marokko
1
14 apr '17
Twee politieagenten van het provinciale politiedistrict in Inezgane werden vanochtend gedwongen om hun dienstwapen gebruiken op een persoon die, onder invloed van drugs, met een kapmes liep te zwaaien.

Volgens de eerste gegevens van het onderzoek brachten de politieagenten een bezoek aan een tankstation in de regio Dcheira. Zij hadden een melding gekregen over een verdachte die een psychose zou hebben gekregen onder de invloed van drugs, meldde het directoraat-generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN) in een verklaring.

De man, die werd vergezeld door een aantal medeplichtigen in een privé-auto, trok een kapmes zodra hij de politieagenten zag. Doordat hij hiermee de openbare veiligheid in gevaar bracht schoten de agenten maar liefst zeven kogels af op de man. Drie daarvan raakten de man in de knie, waarna de agenten hem arresteerde en het kapmes in beslag namen.

De man is onder medisch toezicht geplaatst in het ziekenhuis in afwachting van het verhoor, meldde de verklaring, erop wijzend dat het onderzoek wordt voortgezet onder toezicht van het bevoegde parket om de medeplichtigen te identificeren en te arresteren.

© Redactie 2017
marokko
inezgane
kapmes
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?