Marokko redt Spanje van bloederige terroristische aanslagen

marokko
6
14 apr '17
De Marokkaanse inlichtingendiensten hebben Spanje geholpen om de afgelopen jaren een aantal bloedige aanslagen te verijdelen.

De Marokkaanse inlichtingendiensten hebben Spanje kritische informatie verstrekt die het mogelijk hebben gemaakt om terroristische aanslagen, die vergelijkbaar zijn met de eerdere aanslagen in Frankrijk, België, Duitsland en Groot Brittannië, te verijdelen. Dit heeft de onderzoeker Luis Maria Anson Olieart kenbaar gemaakt in een artikel.

Volgens Spaanse bronnen, die vandaag door Akhbar Al Yaoum geciteerd werden, beschikt de onderzoeker Luis Maria Anson Olieart over informatie die zijn onthullingen bekrachtigen. Deze onderzoeker heeft een ruime ervaring in academisch en wetenschappelijk onderzoek. Hij bestuurde het Spaanse persbureau tussen 1976 en 1983, waarna hij de krant ABC bestuurde tussen 1983 en 1997. Hij is ook de oprichter van de krant La Razon, opgericht in 1998. De man weet dus waar hij het over heeft, aldus dezelfde bronnen. 

In zijn artikel prijst hij de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ en de andere Marokkaanse inlichtingendiensten."Dankzij de Marokkaanse inlichtingendiensten en het werk van het Centraal Bureau voor forensisch onderzoek en hun samenwerking met de Spaanse veiligheidsdiensten, werd ons land, dat geleden heeft onder de terreuraanslagen op 11 maart 2004, gered van soortgelijke bloedige aanslagen", schreef hij.

© Redactie 2017
marokko
spanje
aanslagen
verijdelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?