Attijariwafa Bank stelt Amerikaanse aannemer aan voor nieuw hoofdkantoor Casablanca

marokko
6
16 apr '17
Geen Marokkaanse, geen Europese maar een Amerikaans bouwadviesbedrijf gaat helpen bij het nieuwe hoofdkantoor in Casablanca.

Marokko's grootste bank, Attijariwafa Bank, heeft grootse en ambitieuze plannen. Het hoopt binnenkort haar nieuwe hoofdkantoor uit de grond te laten rijzen in het financiële hart van het land, Casablanca. In het zakencentrum van de metropool zal dan het nieuwe pand moeten komen, de naam dragend Borj Attijari. De bank pakt flink uit en reserveert naar verluid zo'n 1 miljard dirham voor de bouw van de nieuwe hoofdvestiging. Het gebouw zal 100 meter hoog zijn, een oppervlak hebben van om en nabij de 55.000 vierkante meter en last but not least: het zal gebouwd worden op een duurzaam verantwoorde wijze. 

Voor deze opdracht heeft men zich verbonden aan het Amerikaanse firma Hill International. Het bedrijf wat voor zo'n 250 miljoen dollar beursgenoteerd staat in New York is en was al actief in verschillende (Noord-)Afrikaanse landen als Zuid-Afrika, Algerije, Libie en Egypte. Het bedrijf zal een leidende rol gaan innemen gedurende het project en multinationals van over de hele wereld aansturen voor hun aandeel in de bouw. 

Marokkaanse bronnen hebben tot dusver nog niet bekendgemaakt wanneer men de oplevering van het pand verwacht. 

© Redactie 2017
marokko
attijariwafa bank
casablanca
hoofdkantoor
aannemer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?