Merdas's vrouw wijst El Mochtari aan als dader van moord op haar man

marokko
1
17 apr '17
Afgelopen vrijdag vond er voor de onderzoeksrechter een confrontatie plaats tussen Abdellatif Merdas's vrouw en de hoofdverdachte in de zaak, Hicham El Mochtari. De weduwe beschuldigde hem openlijk van de moord op haar echtgenoot.

Een nieuwe episode in het geval van de moord op parlementslid Abdellatif Merdas. De weduwe beschuldigde El Mochtari openlijk van de moord op haar man, meldt de krant Al Massae vandaag.

Volgens de krant bevinden de onderzoekers die belast zijn met deze zaak zich nu op een nieuw spoor, naar aanleiding van de onthullingen van de neef van El Mochtari. Ter herinnering, dit is de vierde verdachte in de moord op het parlementslid. El Mochtari's neef kwam donderdagmiddag aan op de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca, hij werd uitgeleverd door de Turkse autoriteiten. Hij werd gearresteerd door de Turkse politie op grond van een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd door de Marokkaanse gerechtelijke autoriteiten.

Deze vierde verdachte openbaarde dat zijn oom een ​​overeenkomst met een wapenspecialist had gesloten, met het oog op het doden van Abdellatif Merdas. Hij beweerde ook dat El Mochtari in contact stond met een voormalige soldaat, gespecialiseerd in de vervaardiging van pistolen en geweren. De hoofdverdachte zou de schutter een grote som geld hebben aangeboden voor de moord op Merdas. Een aanbod dat de voormalige soldaat niet weigerde. 

Al Massae wijst er ook op dat tijdens de confrontatie tussen de vrouw van Merdas en El Mochtari, de laatste niet aarzelde om te verklaren dat de weduwe had aangezet tot het plegen van deze moord.

© Redactie 2017
marokko
moord
parlementslid
merdas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?