AfDB gaat investeringsfonds voor vrouwelijke ondernemers in Marokko lanceren

marokko
0
18 apr '17
De Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) heeft aangekondigd dat het een investeringsfonds zal lanceren voor vrouwelijk ondernemerschap in Marokko.

In samenwerking met het Algemeen Verbond van Marokkaanse Ondernemingen (CGEM) en een aantal financiële partners, is de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) ingesteld om het fonds dit jaar in te huldigen. Dit is een onderdeel van een wereldwijd fonds van 3 miljard dollar geïnitieerd door de AfDB zodat Afrikaanse vrouwelijke ondernemers hier hun voordeel mee kunnen doen, meldt Moroccoworldnews.

De onderhandelingen voor de oprichting van het fonds begonnen vorig jaar als onderdeel van de voorbereiding van de nieuwe partnerschap strategie 2017-2021 tussen de Afrikaanse Ontwikkelingsbank en Marokko. 

Dit fonds was ook één van de hoogtepunten van een werksessie die werd gehouden op 21 juli in Casablanca tussen de CGEM president Miriem Bensalah-Chaqroun en de voorzitter van de AfDB, tijdens zijn eerste officiële bezoek aan Marokko. 

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank is van plan om meer dan 200 miljoen dirham te geven aan dit investeringsfonds. De oprichting ervan is gericht om de economische integratie van Marokkaanse vrouwen te bevorderen door middel van steun te bieden voor het ondernemerschap. 

Volgens een studie van de Economische, Sociale en Milieu-Raad, wat gepubliceerd is in 2014, zijn slechts 0,8 procent van de werkende vrouwen op nationaal niveau ondernemers. 

Het fonds zal aanvullingen doen op een aantal inspanningen van het Koninkrijk om de oprichting van bedrijven door vrouwen aan te moedigen.

Photocredit: CEED Morocco

© Redactie 2017
marokko
vrouwen
ondernemers
investeringsfonds
afrikaanse ontwikkelingsbank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?