Bijna 1000 Amerikaanse militairen in Agadir aangekomen voor gezamenlijke militaire oefeningen

marokko
28
18 apr '17
De voorbereidingen voor de gezamenlijke militaire oefeningen genaamd 'African Lion 2017', die Marokkanen en Amerikanen omvat, is in volle gang.

Bijna duizend Amerikaanse militairen zijn geland in Agadir om zich, met hun Marokkaanse collega's, voor te breiden op militaire manoeuvres die twee weken zullen duren.

De eerste fase van deze 2017 editie zal bestaan uit gezamenlijke oproer operaties en zal worden gevolgd door schietoefeningen en wapenoefeningen. Lucht- en amfibische manoeuvres zullen in de laatste fase van de operatie aan bod komen en plaatsvinden in Guelmim, Tan-Tan en Sidi Ifni.

De 'African Lion', die multinationaal werd in 2015, brengen militairen uit Marokko, Amerika, Egypte, Mauritanië, Senegal, Tunesië, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Portugal samen.

African Lion is een jaarlijks geplande bilaterale Marokkaanse en Amerikaanse gesponsorde militaire oefening om de interoperabiliteit en het wederzijds begrip van elke natie's tactieken, technieken en procedures te verbeteren. Daarnaast heeft het als doel om de militaire samenwerking tussen de deelnemende landen te versterken om te reageren op potentiële crises die in de regio of zelfs daarbuiten kunnen ontstaan.

© Redactie 2017
marokko
agadir
mariniers
militaire
oefeningen
african lion
2017
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?