Interview 'Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman' (NRC) wint publieksprijs Tegel

algemeen
1
19 apr '17
Het interview 'Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman', over een Marokkaans-Nederlandse politieman die werd gearresteerd door zijn collega's omdat ze niet geloofden dat hij een agent was, is dinsdagavond in de prijzen gevallen bij de bekendmaking van De Tegel.
Deze journalistieke vakprijzen werden voor de tiende keer uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg Den Haag.

Het interview 'Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman' van Thomas Rueb in het NRC won de publieksprijs. Hij kreeg hiervoor ruim 3200 stemmen.

'Bij ons #inMolenbeek' won in de categorie nieuwsverslaggeving. Voor het multimediale project woonde Mustafa Marghadi een maand lang in de beruchte Brusselse deelgemeente Molenbeek, die wereldnieuws werd na de aanslagen in Parijs en Brussel.

Ook AD-journalisten Ingrid de Groot en Peter Groenendijk gingen er vandoor met een Tegel (nieuws) voor hun berichtgeving over de fabriek van DuPont in Dordrecht. Ze deden een jaar lang onderzoek naar het bedrijf, dat werknemers jarenlang blootstelde aan C8. Daarmee wordt teflon gemaakt, de antiaanbaklaag in pannen. Deze stof bleek gevaarlijk voor de volksgezondheid.

De Tegel voor beste achtergrond ging naar Sarah Sylbing en Esther Gould voor de documentaireserie Schuldig (Human) over een wijk in Amsterdam-Noord waar schulden aan de orde van de dag zijn. Sjors van Beek won de prijs voor beste onderzoek naar de 'malafide transportwereld' voor De Limburger. Maud Effting en Huib Modderkolk kregen de Tegel voor beste interview 'Van golden boy tot total loss' (de Volkskrant) met de voormalig woordvoerder van Geert Wilders.
© ANP 2017
publieksprijs
tegel
marokkaans-nederlandse
politieman
thomas rueb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
arrestatie
ziekenhuis
chan 2018
mishandeling
jamal sellami
drugs
frmf
drugshandel
achraf bencharki
dgsn
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima