Marokkaanse Snelwegbeheerder belooft te voldoen aan de arbeidswet

marokko
1
19 apr '17
De Marokkaanse Snelwegbeheerder (ADM) heeft nog een verklaring uitgegeven volgend op de staking van haar werknemers op 9 en 10 april.

In een nieuw persbericht heeft het ADM aangekondigd dat het bedrijf de nodige maatregelen onderneemt om de naleving van de arbeidswetgeving toe te passen en te waarborgen, geeft Moroccoworldnews te kennen. 

ADM verklaarde dat 1046 werknemers van het bedrijf zijn aangenomen met een onbepaalde contractsduur, zij profiteren van de voordelen die samenhangen met hun leeftijd en positie in overeenstemming met de wet, alsmede hun verwantschap met het Nationaal Fonds voor Maatschappelijke Welzijnsorganisatie (CNSS) en Ziekenfondswet (AMO), zoals voorzien in het arbeidsreglement. 

ADM vermeld in het persbericht dat deze werknemers, waarvan het gemiddelde salaris 4000 dirham per maand is, ook profiteren van gratis vervoer. 

Het bedrijf voegde eraan toe dat het grootste deel van deze werknemers geen beroepsopleiding hebben gehad. Bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het innen van de tolgelden van ADM hebben de afdeling human resources om versterking gevraagd m.b.t. vaste contract termijnen tijdens piekperiodes, rekeninghoudend met de arbeidswetgeving.

© Redactie 2017
marokko
snelwegbeheerder
adm
staking
arbeidswet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?