Al Hoceima: 1000 jongeren ingehuurd in vrije zone Tanger

buitenland
5
19 apr '17
Ongeveer 1000 werkloze jongeren uit de stad Al Hoceima zullen worden ingehuurd in de vrij zone in Tanger, met name in de automobielsector en textielsector.
Dingen lijken zich in een sneller tempo te evolueren om de sociale spanningen in Al Hoceima te temperen. Volgens Al-Ahdath, in zijn uitgave van vandaag, zou er overeenstemming zijn gevonden om binnen drie maanden werk te bieden aan ongeveer 1000 werkloze jongeren uit Al Hoceima.

De krant legt uit dat deze maatregel is genomen naar aanleiding van een bijeenkomst vorige week op het hoofdkantoor van de Wilaya van Tanger. De wali van Tangier-Tetouan-Al Hoceima heeft ook beloofd om er in eigen persoon voor te zorgen dat meerdere bedrijven in deze operatie zullen worden betrokken.

Volgens dezelfde krant, zal de automobielsector een van de eerste baan aanbieders zijn voor de jongeren van Al Hoceima, samen met de kleding- en textielsector. 

In aanvulling op het verwelkomen van werkloze jongeren in de vrije zone, worden ook andere mogelijkheden bestudeerd met verschillende investeerders voor de opening van productie-eenheden in Al Hoceima zelf.

Na de benoeming van de nieuwe regering onder leiding van El Othmani, was de eerste stap van de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, een bezoek aan Al Hoceima, Daarbij werd een brede discussie geopend met de gekozen autoriteiten in de regio. Met de oprichting van deze 1000 banen lijkt het erop dat de eerste stappen in werking zijn gezet.
marokko
al hoceima
tanger
vrije zone
werkgelegenheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jamal sellami
chan 2018
botola pro
wydad casablanca
ziekenhuis
arrestatie
moskee
cybercriminaliteit
frankrijk
hamid el hazzaz
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima