Marokkaans ministerie van Gezondheid wil in 2030 Hepatitis C virus doen verdwijnen

buitenland
0
19 apr 22:15
In Marokko stelt men alles in werking om het virus uiterlijk 2030 compleet in te dammen.
Als het aan het Marokkaanse ministerie van Gezondheid en het nationale Epidemieën Bureau ligt dan is Hepatitis C in 2030 verleden tijd. Na het eerdere voornemen van het verantwoordelijke departement, spreekt ook de voorzitter van het bureau zich uit over de doelstelling. In een persbericht laat voorzitter Abderahim Maaroufi weten dit middels een nationaal plan te willen bereiken, dit plan werd eerder opgesteld door het ministerie van Gezondheid. 

Het plan wat nationaal uitgerold zal worden bestaat uit vijf maatregelen waarvan er één is, het actief preventief controleren van burgers op de aandoening. Een logisch gevolg hiervan is dat er voor degenen die de aandoening wel dragen voldoende budget zal zijn om ze verder te behandelen (met behulp van RAMED onder andere). Een van de obstakels waar men nog wel tegenaan loopt is het bereiken van onherbergzame gebieden in het land. 

Eerder aanbod steun van de Amerikaanse overheid
In een eerder stadium gaven de Amerikaanse autoriteiten aan Marokko te willen helpen in deze strijd. Er zou een geldbedrag van zo'n 33,5 miljoen Amerikaanse dollar zijn beloofd, onduidelijk is of dit aanbod nog steeds geldt na de uitverkiezing van Donald Trump als nieuwe president. 

Voor dit voornemen staat niet alleen het welzijn van de Marokkaanse burger centraal, men wil ten alle tijden voorkomen dat toeristen het virus oplopen. 
marokko
hepatitis c
virus
ministerie
gezondheid
doelstelling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wk voor clubs
amsterdam
eredivisie
al quds
doden
erdogan
al jazira
moskeeën
onderzoek
mbark boussoufa
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir