Uitgelicht: 'Benatia en Ziyech weer v/d partij bij Marokko tegen Oranje en Kameroen'

marokko
19
20 apr '17
Een verrassende wending in de soap rondom Hakim Ziyech en het tijdelijk bedanken van captain Medhi Benatia.

Als we het doorgaans goed ingevoerde Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia mogen geloven dan zijn Hakim Ziyech en Medhi Benatia er komende maand gewoon weer bij. Het medium meldt, op basis van bronnen bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF, dat de bondscoach het langslepende conflict met Hakim Ziyech heeft bijgelegd. Dit zou zijn gebeurd door de tussenkomst van enkele spelers die voorheen of nog steeds in de Nederlandse Eredivisie uitkomen. 

Medhi Benatia en zijn tijdelijke bij het Marokkaanse elftal
Vlak na de bekendwording van de selectie voor de oefeninterlands tegen Tunesië en Burkina Faso liet de 30-jarige centrumverdediger van Juventus via de officiële kanalen weten zijn interlandcarrière even te willen parkeren. Onder meer door zijn sportief mindere prestaties vond de international zich op dat moment niet goed en fit genoeg om aanspraak te maken op minuten in het nationale team, hij zou nieuwkomers niet in de weg willen staan. 

Uitspraken Ziyech in de Nederlandse media
Het is nog maar even wachten op een bevestiging van dit bericht van Ahdath Al Maghribia. Ziyech gaf eerder tegen de NOS in felle bewoordingen aan niet meer voor Marokko uit te willen komen zolang Hervé Renard daar met de scepter zwaait. Deze uitspraak zou tegelijkertijd ook reden kunnen zijn geweest voor de Fransman om het conflict niet te laten escaleren en zodoende toch het dialoog met de Ajax-middenvelder te beginnen. 

De oefeninterland tegen Oranje staat als eerste gepland op 31 mei, daarna reist Marokko af naar Kameroen voor een Afrika Cup 2019 kwalificatieontmoeting tegen de gastheer van dat toernooi. 

Story to be continued. 

© Redactie 2017
marokko
medhi benatia
hakim ziyech
atlasleeuwen
hervé renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi