Spanje: 21 jaar gevangenisstraf geëist voor agent die Marokkaan doodde

buitenland
6
20 apr '17
De Spaanse officier van justitie heeft gevraagd om een 21-jarige gevangenisstraf voor een agent van de Guardia Civil die in april 2016 een Marokkaanse bestuurder vermoordde op een snelweg in de buurt van Fuentidueña de Tajo in de regio Madrid, meldden de Spaanse media.

De officier van justitie achtte de agent Angel Luis VJ, een 31-jarige Spanjaard, verantwoordelijk voor het misdrijf. De aanklacht luidde moord met voorbedachte rade. 

De aanklager verzocht ook om een schadevergoeding ten behoeve van de weduwe en de twee kinderen van het slachtoffer, €145.000 voor niet-geldelijke schade en €1.925 voor de schade die hij aan zijn auto heeft veroorzaakt.

Het drama gebeurde na een verkeersongeval op de A3 in de buurt van Fuentidueña de Tajo waarbij 2 auto's betrokken waren. De auto's werden bestuurd door Y. Slimani, een 39-jarige Marokkaan, en de agent van de Guardia Civil.

Toen de agent, die op ziekteverlof was wegens psychische klachten, na het verkeersongeval uit de auto stapte, trok hij zijn dienstwapen en schoot meerdere kogels in het hoofd van het slachtoffer.

Het slachtoffer was op slag dood en de agent werd ter plekke gearresteerd.

© Redactie 2017
spanje
guardia civil
moord
marokkaan
verkeersongeval
kogels
hoofd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi