Spanje: 21 jaar gevangenisstraf geëist voor agent die Marokkaan doodde

buitenland
6
20 apr 22:00
De Spaanse officier van justitie heeft gevraagd om een 21-jarige gevangenisstraf voor een agent van de Guardia Civil die in april 2016 een Marokkaanse bestuurder vermoordde op een snelweg in de buurt van Fuentidueña de Tajo in de regio Madrid, meldden de Spaanse media.
De officier van justitie achtte de agent Angel Luis VJ, een 31-jarige Spanjaard, verantwoordelijk voor het misdrijf. De aanklacht luidde moord met voorbedachte rade. 

De aanklager verzocht ook om een schadevergoeding ten behoeve van de weduwe en de twee kinderen van het slachtoffer, €145.000 voor niet-geldelijke schade en €1.925 voor de schade die hij aan zijn auto heeft veroorzaakt.

Het drama gebeurde na een verkeersongeval op de A3 in de buurt van Fuentidueña de Tajo waarbij 2 auto's betrokken waren. De auto's werden bestuurd door Y. Slimani, een 39-jarige Marokkaan, en de agent van de Guardia Civil.

Toen de agent, die op ziekteverlof was wegens psychische klachten, na het verkeersongeval uit de auto stapte, trok hij zijn dienstwapen en schoot meerdere kogels in het hoofd van het slachtoffer.

Het slachtoffer was op slag dood en de agent werd ter plekke gearresteerd.
spanje
guardia civil
moord
marokkaan
verkeersongeval
kogels
hoofd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
demonstratie
glory redemption
jamal ben saddik
rico verhoeven
wk voor clubs
wydad casablanca
achraf hakimi
libië
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
daesh
wk 2018
politie
aanslag
turkije
al hoceima