Verdachte aanslag spelersbus Dortmund gepakt

buitenland
74
21 apr '17
De Duitse politie heeft een verdachte aangehouden van de bomaanslag vorige week op de spelersbus van Borussia Dortmund.

Volgens de autoriteiten gaat het om een 28-jarige man die kort voor de aanslag zou hebben gespeculeerd op een koersval van opties van de Duitse topclub. Een terreurmotief lijkt er niet te zijn. Het betreft een Duits-Russische man die kort voor Pasen al in het vizier was gekomen van justitie.

Door de aanslag van vorige week liep de Spaanse verdediger Marc Bartra van Dortmund verwondingen op.

De verdachte verbleef op de dag van de aanslag in hetzelfde hotel als de spelers van Dortmund en kon precies in de gaten houden wanneer de spelersbus richting het stadion vertrok. Onderweg naar het stadion voorafgaand aan het Champions Leagueduel tegen AS Monaco ontplofte de bom in een heg langs de weg.

De man zal volgens het Duits Openbaar Ministerie onder meer poging tot moord en toebrengen van ernstig lichamelijk letsel ten laste worden gelegd. De verdachte is door een speciaal arrestatieteam van de politie ingerekend. Vrijdagochtend zou er in verband met de zaak nog een politieactie gaande zijn in vier verschillende panden in de deelstaat Baden-Württemberg. Honderden mensen van het Openbaar Ministerie en de politie werken aan het onderzoek.

© ANP 2017
aanslag
spelersbus
dortmund
verdachte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?