Wereldbank prijst goede relatie met Marokko

marokko
34
21 apr '17
De Wereldbank heeft afgelopen week Marokko geprezen als een land waar het een goede relatie mee heeft.

De Wereldbank is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede. De internationale bank is technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties.

Hafez Ghanem, de vice-president van de Wereldbank voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, gaf te kennen dat ze tevreden zijn over de mate van samenwerking tussen de Wereldbank en Marokko, aldus een verklaring van het Marokkaanse voorzitterschap van de regering. 

Ghanem had dinsdag een ontmoeting met het hoofd van de regering, Saad Eddine El Othmani. De ambtenaar van de Wereldbank prees Marokko's model als een land dat politieke stabiliteit geniet en de economische ontwikkeling voortzet, twee belangrijke elementen die Marokko in staat stellen haar doelstellingen te verwezenlijken, meldt Moroccoworldnews. 

Othmani sprak met de ambtenaar van de Wereldbank over verschillende aspecten van de samenwerking tussen Marokko en internationale monetaire instellingen, investeringen en sociale hervormingen in Marokko.

Hafez Ghanem verklaarde dat de Wereldbank enthousiast is om het openbare beleid van Marokko voor ontwikkeling te ondersteunen, met name in het onderwijs en opleiding. El Ohtmani zei dat de hoogste prioriteit voor zijn kabinet is om de economie te stimuleren, dat het een goed groeipercentage behaalt en macro-economische stabiliteit handhaaft.

© Redactie 2017
marokko
wereldbank
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi