Wereldbank prijst goede relatie met Marokko

buitenland
34
21 apr '17
De Wereldbank heeft afgelopen week Marokko geprezen als een land waar het een goede relatie mee heeft.
De Wereldbank is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede. De internationale bank is technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties.

Hafez Ghanem, de vice-president van de Wereldbank voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, gaf te kennen dat ze tevreden zijn over de mate van samenwerking tussen de Wereldbank en Marokko, aldus een verklaring van het Marokkaanse voorzitterschap van de regering. 

Ghanem had dinsdag een ontmoeting met het hoofd van de regering, Saad Eddine El Othmani. De ambtenaar van de Wereldbank prees Marokko's model als een land dat politieke stabiliteit geniet en de economische ontwikkeling voortzet, twee belangrijke elementen die Marokko in staat stellen haar doelstellingen te verwezenlijken, meldt Moroccoworldnews. 

Othmani sprak met de ambtenaar van de Wereldbank over verschillende aspecten van de samenwerking tussen Marokko en internationale monetaire instellingen, investeringen en sociale hervormingen in Marokko.

Hafez Ghanem verklaarde dat de Wereldbank enthousiast is om het openbare beleid van Marokko voor ontwikkeling te ondersteunen, met name in het onderwijs en opleiding. El Ohtmani zei dat de hoogste prioriteit voor zijn kabinet is om de economie te stimuleren, dat het een goed groeipercentage behaalt en macro-economische stabiliteit handhaaft.
marokko
wereldbank
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ziekenhuis
arrestatie
chan 2018
drugs
overlijden
mishandeling
jamal sellami
wydad casablanca
frankrijk
amsterdam
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima