Dinosaurus skelet teruggekeerd naar Marokko

marokko
13
22 apr '17
Het skelet van de mariene dinosaurus die afgelopen maart in het bekende Parijse hotel Drouot werd tentoongesteld (en geveild zou worden) is teruggekeerd naar Marokko en afgeleverd bij het ministerie van Energie, Mijnen en Duurzame Ontwikkeling.

Deze restitutie is uitgevoerd in het kader van een akkoord tussen het Koninkrijk Marokko en de houders van dit skelet (veilinghuis Binoche en Giquello), welke een langdurig en langzaam juridisch proces wilde vermijden, meldde de Ambassade van het Koninkrijk Marokko in Frankrijk.  Het veilingbedrijf erkende in het akkoord Marokko onvoorwaardelijk als de rechtmatige eigenaar van dit skelet en garandeerde de overdracht ervan naar Marokko.

Het veilingbedrijf wordt zelf vergoed tegen kostprijs voor het herstel en de wederopbouw van het skelet. Na vier jaar herstelwerk is het skelet gerestaureerd tot 75 procent van de oorspronkelijke staat.

Bovendien zal de klacht ingediend tegen X (naam niet bekend gemaakt) voor illegale opgraving en illegale export van fossielen in strijd met de wet- en regelgeving van kracht in Marokko voortgezet worden.
De botten van de 66 miljoen jaar oude dinosaurus werden in 2011 gevonden in Oulad Abdoun, vlakbij de Marokkaanse stad Khougibra. Oulad Abdoun staat bekend om zijn opgravingen door archeologen en de vondst van fossielen

De geruchten gaan dat het skelet zal worden tentoongesteld in het Museum van Geschiedenis en Beschavingen in Rabat.

© Redactie 2017
marokko
dinosaurus
skelet
teruggekeerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi