Vijf gewonden bij schermutselingen langs grenspost Sebta (video)

marokko
2
22 apr '17
Vijf Marokkaanse vrouwen, zogenaamde 'mules' zijn afgelopen week gewond geraakt bij nieuwe schermutselingen bij het overgangspunt Tarajal II in Sebta.

Hun verwondingen zijn niet "zeer ernstig", aldus de lokale Spaanse krant El Pueblo de Ceuta. De betrokkenen werden vervoerd naar het academisch ziekenhuis in Sebta om de nodige zorg te ontvangen. 

Het voorval vond plaats in de vroege ochtend toen een aantal van de vrouwen de grens over probeerden te steken naar Sebta. Volgens de plaatselijke delegatie van de Spaanse regering begonnen de vrouwen elkaar te duwen en hebben elkaar op dergelijke wijze bij de Marokkaanse kant van de enclave verdrongen. 

Het incident komt na minder dan een maand na de dood van een "mule" die vertrapt werd en vier dagen later overleed in een ziekenhuis in Tetouan.

Duizenden Marokkaanse vrouwen vervoeren dagelijks via deze grenspost hun goederen Marokko in en voorzien zichzelf op dergelijke wijze van levensonderhoud. Vaak dragen ze tot 70 kilo en wagen de oversteek meerdere malen per dag. Het gewicht van hun goederen is sinds kort beperkt tot 20 kg.

HuffPostMaghreb wijdde in maart nog een video aan deze vrouwen, waarop hun zware werk en het geduw en getrek duidelijk te zien is:

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
mules
schermutselingen
sebta
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi