Procureur-generaal v/d Koning geschorst na machtsmisbruik in Marjane supermarkt

marokko
5
22 apr '17
De man handelde tegen de wet in en was hoofdverantwoordelijk voor een beschamende vertoning tegen beveiligers van Marjane.

Machtsmisbruik is een alledaags verschijnsel in Marokko, zo ook in Fès. In een filiaal van de bekende Marjane supermarktketen haalde een procureur-generaal van de Koning al gauw het landelijke nieuws. 

Het verhaal gaat, zo meldt het Marokkaanse medium Le360, dat de procureur-generaal samen met zijn gezin de supermarkt begin april bezocht. Waar hij en zijn vrouw in de auto bleven ging hun zoon de supermarkt binnen om een telefoonoplader aan te schaffen. Om nog onbekende reden weigerde de zoon te betalen waarna hij doorliep bij de kassa's. Toen beveiligers hem sommeerden terug te gaan kreeg de vader lucht van de zaak en zocht hij de beveiligers op.

Op beelden van de beveiligingscamera's van Marjane zou te zien zijn dat de procureur-generaal fors geweld gebruikte tegen de beveiligers. Ook zijn echtgenote zou aandeel hebben in het handgemeen. Later zouden de beveiligers van hun functie zijn ontheven, mogelijk op bevel de procureur-generaal.

Nu de zaak landelijk aandacht heeft gekregen heeft ook de directie van Marjane actie ondernemen. Beelden van het voorval zijn aan de minister van Justitie voorgelegd. De beveiligers zouden weer aan het werk mogen en de betrokken procureur-generaal van de Koning is nu geschorst en zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij een disciplinaire commissie.

© Redactie 2017
marokko
marjane
machtsmisbruik
procureur-generaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?