Koning Mohammed VI niet alleen voor vakantie naar Cuba: diplomatieke banden hersteld

marokko
12
22 apr '17
Behalve goed vertoeven was onze Koning Mohamed VI ook op discrete manier druk aan het werk in Cuba afgelopen week!

Het zal niemand zijn ontgaan dat onze Koning, Mohammed VI, de afgelopen periode onder andere Cuba en de Verenigde Staten aandeed. Wat in eerste opzicht leek op een onaangekondigd vakantiebezoek met zijn gezin is uiteindelijk verworden tot een historische diplomatieke doorbraak voor Marokko. Het lukte de vorst om de diplomatieke banden tussen beide landen in ere te herstellen, zo is te lezen in een persbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking. 
De ambassadeurs van Marokko en Cuba tekenden gisteren in New York een overeenkomst wat de banden weer moet herstellen en optimaliseren.

Al sinds de jaren '60 zijn de banden tussen beide landen flink verwaterd. Dit komt onder meer door het feit dat Cuba zich tot twee keer toe heeft geschaard achter Algerije gedurende conflicten met Marokko, namelijk tijdens de Zand Oorlog in 1963 en het uitspreken van steun door Algerije voor Polisario. In 1980 deed Cuba er nog een schepje bovenop toen bekend werd dat zij Polisario openlijk steunden. 

Primeur: eerste keer dat een Marokkaanse Koning Cuba bezoekt
Grote tegenstellingen die toch overbrugd konden worden door met name Koning Mohammed VI. Het is overigens de eerste keer in de geschiedenis van Marokko dat een vorst Cuba bezoekt. Door de opening van een Marokkaanse ambassade in Cuba en vice versa wordt verwacht dat de onderlinge banden in de toekomst alleen maar meer versterkt gaan worden.

© Redactie 2017
marokko
koning
mohammed vi
cuba
diplomatie
bezoek
vakantie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi