Eerste feiten na onderzoek ongeluk beschonken Ferrari-bestuurder

marokko
6
22 apr '17
De autoriteiten in Salé zitten heel kort op de zaak die in Marokko tot veel ophef leidde.

Hondsbrutaal begaf een rijkelui's zoon zich stomdronken door het verkeer en legde het geheel ook vast. Het resulteerde uiteindelijk, na een wild avondje stappen, in een auto-ongeluk waar alle schijn van was dat de autoriteiten uit angst voor de familie van de jongen niet de juiste procedures hanteerden. De filmpjes doken als snel op op het internet en gingen dan ook ongelofelijk snel viraal via de verschillende sociale mediakanalen. Centraal stond het feit dat de jongen, vanwege zijn sociale afkomst, werd ontzien door de politiefunctionarissen. 

Nu blijkt dat na de eerste fasen van het justitiële onderzoek de jongen heeft verteld psychische stoornissen te hebben die hem tot de daad hebben gebracht. Naast de jongen zouden nog vier andere personen in hechtenis zijn genomen in een gevangenis in Salé. Het zou gaan om de broer van de hoofdverdachte, een vriend van hun en tenslotte twee functionarissen die de aanrijding niet op de juiste wijze zouden hebben geregistreerd. De informatie op het opgemaakte proces-verbaal zou onder meer bewijsstukken als de flessen alcohol missen. 

Zowel Ahdath Al Maghribia als Al Massae melden dat nu al is vastgesteld dat er opvallend veel mist aan het proces-verbaal. Er zou zelfs getracht zijn de Ferrari te verplaatsen om zo de toedracht van het ongeluk te kunnen manipuleren voor de verzekeringsmaatschappij en het justitiële dossier. 

© Redactie 2017
marokko
ferrari
asociaal
ongeluk
onderzoek
corruptie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi