Journaliste Medi1TV geschorst voor gebruik van uitdrukking 'Westelijke Sahara'

marokko
22
24 apr '17
Het televisiekanaal Medi1TV heeft aangekondigd dat het 'strenge' administratieve maatregelen heeft genomen na een professionele fout van een journaliste van het kanaal met betrekking tot de territoriale integriteit van het Koninkrijk.

De journaliste Soumia Dghoughi, verantwoordelijk voor de productie en presentatie van het programma 'Africa Soir' dat afgelopen vrijdag 's avonds live werd uitgezonden, gebruikte i.p.v. de term 'Marokkaanse Sahara' de term "Westelijke Sahara' om te verwijzen naar de zuidelijke provincies van het Koninkrijk, meldt medias24.

Een onderzoek werd geopend om "de omstandigheden van deze onaanvaardbare daad te onthullen en de nodige wettelijke maatregelen te treffen", zei Medi1TV gisterenavond in een gepubliceerde verklaring.

Gezien het feit dat de directe verantwoordelijkheid hoofdzakelijk ligt bij de journaliste die dit programma produceert en presenteert, werd zij onmiddellijk opgeschort van haar werkzaamheden in afwachting van het einde van het onderzoek en om eventuele verdere nodige maatregelen te nemen, aldus de verklaring.

Benaderd door het Franstalige medium Lefr360 zei Soumia Dghoughi dat zij net als iedereen van deze beslissing hoorde na de uitgave van de verklaring. "Voor de verklaring heeft niemand mij gebeld en ik heb geen waarschuwing gekregen", klaagde ze. De journaliste benadrukte ook dat ze liever nog eventjes wacht voordat ze verder handelt en dat ze inderdaad van plan is om onthullingen te maken over de werkomstandigheden binnen de bedrijfsketen, gevestigd in Tanger.

© Redactie 2017
marokko
medi1tv
geschorst
westelijke sahara
journaliste
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi