Sociale dialoog: El Othmani opent gesprekken met vakbonden

marokko
0
24 apr '17
Het hoofd van de regering, Saad Eddin El Othmani, heeft vandaag eerste gesprekken gehad met de belangrijkste vakbonden, met als doel de sociale dialoog met de sociale partners te versterken.

El Othmani opende vanochtend de gesprekken door de leiders van de belangrijkste vakbonden te ontvangen, namelijk de Marokkaanse Arbeidsunie (UMT, onafhankelijk), de Democratische Confederatie van Arbeid (CDT, links), de Algemene Werkersunie Marokko (UGTM, aangesloten bij de Istiqlal) en de Marokkaanse Nationale Unie van Arbeid (UNMT, vakbond van de PJD).

Deze meest representatieve vakbonden zullen aan El Othmani een vrij zwaar eisenboek presenteren, in de hoop dat zij hun problemen zullen oplossen en dat de dialoog vruchtbaar is, meldt Lefr360.

Opgemerkt moet worden dat de relaties van de vakbonden met zijn voorganger, Abdelillah Benkirane, niet goed waren, met name op het gebied van de hervorming van het pensioenstelsel, de stijging van de lonen en het recht om te staken.

"We zullen deze regering beoordelen op basis van wat het aan ons eisenboek zal geven," zei Touria Lahrej, lid van het uitvoerend comité van de CDT en verkozen raadslid van dezelfde unie in de Kamer van Adviseurs.

Benadrukt moet worden dat loonstijging het grootste probleem is dat de sociale dialoog belemmert, aangezien de overheid en CGEM (Verbond van Marokkaanse Ondernemingen) onwillig zijn om op deze vraag te reageren wegens de broosheid van de middelen, aangezien de economie concurrerend moet zijn, vooral op regionaal niveau en wereldwijd.

© Redactie 2017
marokko
el othmani
vakbonden
dialoog
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi